Пропускане към основното съдържание

Нова първа копка в София свързва центъра и летището

Нова първа копка в София свързва центъра и летището
Строителството на новата отсечка от „Цариградско шосе“ до столичното клетище започна днес с тържествен водосвет и символична първа копка.


През 2012 г. бяха построени нови 14 км от метрото, знаково е, че в една и съща година завършва огромен етап от строителството на метрото и в същото време започва изграждането на нова отсечка от него, каза на церемонията кметът на София Йорданка Фандъкова.

Гордеем се, че проектът е интегриран и включва в себе си не само условия за модерен градски транспорт, но и изграждането на нови тротоари, осветление и велоалеи. Софийското метро е проект, който Европа дава за пример, похвали се още Фандъкова.

По думите й над 300 хил. софиянци дневно ползват метрото в момента, а с изграждането на новата отсечка и тази към Бизнес парка, която предстои да бъде изградена, още 90 хил. души ще могат да се възползват от услугата.

Строителните работи на отсечката се очаква да приключат в края на 2014 г.,а въвеждането на трасето в експлоатация е предвидено за началото на 2015 г. Очаква се да бъдат превозвани около 60 хил. пътници дневно. С 14 хил. дневно ще бъдат по-малко автомобилите в движение.

Участъкът представлява първият от двата лота на етап III на Проекта за разширение на метрото, включен в ОП "Транспорт". Той включва разширението на линия 1 от бул. "Цариградско шосе" до Летището с дължина 5 км. и 4 метростанции. С пускането на новата отсечка времето за пътуване от Летището до централната градска част ще бъде 15-16 минути.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн