Пропускане към основното съдържание

Очаква се днес СДС да предложи кандидат за конституционен съдия

Очаква се днес СДС да предложи кандидат за конституционен съдия
Очаква се днес СДС да предложи кандидатура за избор на конституционен съдия след заседание на националното ръководство. До това решение се стигна, след като в понеделник премиерът Бойко Борисов и председателят на дясната партия Емил Кабаиванов се срещнаха и разговаряха по темата.


"СДС да номинират конституционен съдия. Депутатите на ГЕРБ ще го подкрепят", каза вчера пред журналисти Борисов. По думите му кандидатът може да бъде и от името на "Синята коалиция", но като условие постави да се избере "най-добрият, най-достойният конституционен съдия, да го предложат, да мине всичките прозрачни процедури".

От СДС пък разпространиха съобщението, че "след проваления избор на Венета Марковска и създалата се патова ситуация партията реши да излъчи кандидатура за член на конституционния съд". "СДС е доказал през годините, че може да поеме отговорност в тежки за държавата моменти. Убедени сме, че с една достойна кандидатура ще се разсече съществуващия "гордиев възел" в съдебната система, пише още в съобщението.

Веднага след срещата на Борисов с председателя на дясната партия Емил Кабаиванов се появиха слухове, че на тези условия отговоря председателят на 38-то Народното събрание Йордан Соколов. Пред "Дневник" той отрече да са водени разговори с него и отказа повече коментари. Само преди ден Соколов поздрави президента Росен Плевнелиев за спирането на клетвата на Венета Марковска. Медийната му изява захрани съмненията, че тъкмо той е юристът, който СДС ще издигне за поста.

Късно снощи в медиите се появи и името на президента Петър Стоянов (1996-2002 г.) сред сочените за кандидат за конституционен съдия.

Не е известно как ръководството на СДС ще издигне в парламента кандидат, защото деветимата депутати на партията в "Синята коалиция" са лоялни към фракцията "Единство" на Мартин Димитров. Сочен за вероятен вносител е Лъчезар Тошев, който вчера пред "Дневник" каза, че никой не го е търсил по тези въпроси.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн