Пропускане към основното съдържание

Кой контролира семейния бюджет?!

Мъжът в къщата
Мъжът в къщата сигурно си мисли, че той контролира бюджета у дома. Но това въобще не е така. Всъщност жената е тази, която има по-голямо влияние върху разпределянето на парите и върху това как трябва да се изхарчат, посочва ново проучване.


Учени са открили, че 9 от 10 жени на средна възраст във Великобритания контролират сметките, финансовото планиране и нещата, които се закупуват за домакинството, пише английският всекидневник "Дейли мейл".

Наречени главни изпълнителни директори, тези жени вярват, че определението „домакиня“ е старомодно и не се отнася за тях. Вместо това те смятат, че огромният брой ангажименти, които поемат вкъщи, означава, че ролята им се приближава повече до тази на шеф на компания.

В проучването, проведено от издателство IPC media, са участвали около 2000 жени от Великобритания на възраст между 40 и 60-годишна възраст.

93 процента от тях споделят, че изцяло поемат финансовите въпроси у дома, но процентът се увеличава до 98%, особено когато жените печелят повече от мъжете си.

Повече от една трета от разпитаните казват, че техният партньор или съпруг си въобразява, че контролира бюджета вкъщи, но реално въобще не е така. Жените са тези, които са отговорни за сметките, разходите и покупките.

9 от 10 жени казват, че те решават какви мебели да се закупят, 92% пък контролират покупките на неща като телевизори и компютри, а 85% от запитаните жени решават къде да се отиде на почивка. И повече от половината от тях признават, че последната дума за закупуването на нова кола също е тяхна.

Във Великобритания има около 8,5 милиона жени между 40 и 60-годишна възраст, което прави около половината от женското население. Около една трета от тях работят на пълно работно време и са по-доходоносни от половинките си.

Резултатите от проучването показват също, че за 67% от жените се грижат добре за здравето си, за да могат да поемат всичките си отговорности. Около 1000 жени пък казват, че са се грижили по-добре за себе си, когато са били на по 20 и 30 години. Според данните от изследването тези жени имат много голяма покупателна способност и същевременно са много взискателни и капризни клиенти, особено в модни магазини.

Около 80% от разпитаните жени казват, че купуват неща, които са на сметка, две трети споделят, че изискват по-добро обслужване от търговците на дребно, а една трета казват, че не биха се задоволили с покупки второ качество.

„Семейните изпълнителни директори са една мощна група от жени, които имат пълен контрол върху покупките и разходите в домакинството, особено в области, които традиционно се смята, че се извършват от мъже“, казва Аманда Уигинтън от IPC Media.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн