Пропускане към основното съдържание

Путин казал "не е хубаво да сте на студено", не заплашвал

Репликата "Не е хубаво на студено" е била казана от премиера Владимир Путин в един от разговорите с Борисов, но не в смисъл на заплаха.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на питане на народните представители Иван Костов и Иван Иванов от ДСБ за противодействие на заплаха за сигурността на страната.

Информацията за натиск от страна Путин беше публикувана от Wikileaks.

"Имал съм няколко разговора с премиера Путин, държа да отбележа, че в един от тях водихме разговор относно газовата криза и действително подобна реплика от типа "Не е хубаво да сте на студено" е казана, но тя не е казана в смисъл, че видите ли, ако не изпълните другите проекти, ще ви оставим на студено", заяви Борисов.

Той отново каза, че преговорите за доставки на газ са трудни, и припомни за опитите за отстраняване на посредниците и за неутрализиране на последиците от подписаните лоши договори. Според него там се върви към успех.

„Имахме няколко много тежки разговора с него, но мисля, че той разбра – относно „Бургас–Александруполис”, той не е изгоден за България и се съгласихме, че екологичната оценка е най-важна. Предложих на Путин да го заведа на „Белене” да види какъв гьол има там и какво сме заварили“, каза още премиерът.

Той съобщи, че днес ще бъде подписано споразумение с американската енергийна компания "Уестингхаус" за доставка на ядрено гориво.

Борисов обясни, че сутринта е разговарял с представителите на компанията и със споразумението с тях ще се осигури диверсификация на доставките на гориво. До момента доставките са само от Русия.

Още по темата



Френски газ няма да доставяме, обяви премиерът и каза, че въпреки тромавите процедури ще се довършат газовите връзки с Турция и Гърция. 

Газовите договори са чисто търговски договори. Руската страна има нужда да продава своя газ и да получава пари за това. Като член на ЕС и НАТО България е защитена в много голяма степен от преднамерени действия. В Брюксел за „Южен поток” се води дълъг разговор с цел недопускане на подобни действия срещу друга държава, увери Борисов. 

По думите му Европейската комисия ще участва активно във всичките ни преговори за „Южен поток”, както и в преговорите, които ще се водят за в бъдеще


.Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн