Пропускане към основното съдържание

НДК няма да бъде продаван, отсече Борисов

Националният дворец на културата да бъде вкаран в забранителния списък за приватизация. Това е поискал премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата на вчерашното заседание на правителството.
"Можем ли да се организираме, докато тече Министерският съвет, като допълнителна точка да внесем вкарването на НДК в забранителния списък за приватизация, за да се спре веднъж завинаги от тези популисти, които сега се сетиха да ни обвиняват, че не че искаме да въведем ред в НДК, а целта ни била да го приватизираме?", пита премиерът главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков.
По време на дискусията строителният министър Росен Плевнелиев съобщава, че подземният гараж на НДК е продаден изцяло.
"Ако подземният гараж е продаден изцяло, което очевидно е факт, и тези, които са го направили, са лишили държавата от възможността един лев да вземе, НДК е непродаваемо. Който и да обяснява, каквото и да обяснява, говори пълни глупости.
НДК е непродаваемо, защото хората няма къде да паркират. Нито един собственик на недвижимост няма да вложи един лев в нещо в центъра на София, на което някой му е откраднал и безобразно продал подземен гараж за 2000 коли. Така че ви го казвам с най-голямото си възмущение като човек, че НДК е непродаваемо", заявява Плевнелиев.
Решението НДК да влезе в забранителния списък ще бъде взето "на подпис", решават министрите.
"Направете го на подпис, веднага да влезе в парламента, за да се приключи тази тема. Не стига че са го опоскали реално, защото в центъра на града – да продадеш подземния гараж – ами ще ни слагат на нас вина", казва Бойко Борисов.
Министърът на културата Вежди Рашидов отбелязва: "Гаражът е една малка част от това, което е продадено. В НДК са продадени всичките централни подлезни подходи, магазини и куп офиси. Те не само че са продадени по времето на господин Софиянски, те са препродавани няколко пъти. Разбира се, големият пай е гаражът, в който има място за 2000 коли. Както Плевнелиев каза, едно, че НДК е непродаваемо, второ, никой никога не е казвал, че НДК ще се приватизира и това не бива да се допуска".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн