Пропускане към основното съдържание

Властните жени по-склонни към изневяра

Преуспелите и влиятелни жени са много по-склонни да мамят половинките си, сочи ново проучване, публикувано в списание Psychological Science.

Професионалната увереност и сила на работното място е фактор, който предразполага дамите да изневеряват по-често даже и от мъжете, се посочва в проучването.

Всеизвестен е фактът, че усещането за сила и контрол над нещата прави мъжете по-сигурни, уверени и сексуални, но никой досега не се е замислял дали е така и с жените.

В проучването взимат участие 1561 дами. Те отговарят на поредица от въпроси анонимно по интернет. Доброволките дават информация, свързана с работната им позиция и мнението им за изневярата, доверие, рискове и възможности.

Резултатите показват, че има силна връзка между властта и възможността за изневяра. Това няма нищо общо с идеята просто да се изневери, а с идеята жената да държи нещата под контрол и да се чувства могъща, твърдят изследователите.

Разпространено е схващането, че мъжете изневеряват много по-често. Това се дължи на факта, че по-високите работни позиции са заемани главно от представители на силния пол.

Колкото по-уверен е човек в себе си, толкова по-сигурен става сред противоположния пол, което подхранва егото и самочувствието му. Все повече жени започват да заемат водещи позиции във фирмите, което ги поставя наравно с мъжете както в професионален, така и в интимен аспект.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн