Пропускане към основното съдържание

Покушението срещу Сокола и сбогом на лидерското място

Какво се случи с Ахмед Доган

Какво се случи с Ахмед Доган
25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията днес. Лидерът на формацията четеше доклада си, когато младежът се качи на сцената и насочи оръжието.


Доган първи се защити, като го удари и побягна. В това време нападателят бе съборен на земята от делегати на конференцията. Секунди по-късно се намеси Националната служба охрана, която разпръсна делегатите, които биеха Енимехмедов.

Лидерът на ДПС не пострада при опита за покушение, но бе откаран в болница ”Лозенец” за преглед.
Октай Енимехмедов пък беше отведен във ВМА, където беше прегледан. Нападателят беше задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство и тече разследване в София и Бургас.

Първи на място на инцидента в НДК пристигнаха вътрешният министър Цветан Цветанов, градският прокурор Николай Кокинов и президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов.

Цветанов разказа, че пистолетът на нападателя е газов и е засякъл при опита на Октай да стреля. Кокинов пък загатна, че нападателят му разказал мотивите си, но и той и главният прокурор Сотир Цацаров не дадоха повече подробности.

Опитът за покушение доведе до критики към НСО, която охранява Доган.

Фирмата "Крон", която охранява НДК, е осъществявала вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите на националната конференция на ДПС, каза директорът на НСО генерал Тодор Коджейков по-рано днес.

”Крон Секюрити” има двама управляващи - Кирил Петров Радев, който е бивш шеф на НСБОП, и Ярослав Кирилов Радев.

Опитът за покушение предизвика и вълна от политически реакция. БСП, СДС, ДСБ и други осъдиха остро случващото се. РЗС и ”Атака” обясниха, че става дума инсценировка, подобна теза застъпи и ген. Атанас Атанасов.

Инцидентът прекъсна конференцията на партията, на която от дни се говореше, че Доган ще обяви оттеглянето си. На присъстващите в залата бяха раздадени копия от доклада на лидера на ДПС, от който става ясно, че той действително казва сбогом на председателското място, което заема от създаването на партията. Като свой заместник той посочва зам.-председателя на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан изнесе патетично слово малко след атентата, в което заяви, че след този случай ”България вече не е същата” и допълни, че опитът за покушение срещу Доган е причинено от езика на омразата, който се прокарва в обществото.

Самото слово на Доган не беше прочетено от самия лидер, който се завърна в НДК, след като беше прегледан, а от Филиз Хюсменова. Повечето делегати го определиха като изключително патетично и лично.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн