Пропускане към основното съдържание

Цветанов обяви нова акция на МВР - "М.И.Л.Е.В. - Мастит Измамник Лицемер Е Вреден"

Специализирана полицейска операция "М.И.Л.Е.В"
Специализирана полицейска операция "М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден)" е била проведена срещу 25-годишният Звезделин Методиев. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус" в 1:55 часа тази нощ. От изявлението на Цветанов не става ясно защо акцията е наречена така. По думите на вицепремиера задържаният Методиев "е активен представител на криминалния контингет за кражби" на коли и части от тях.


Задържаният Звезделин Методиев е извършвал престъпления на територията на Област Велико Търново –в град Велико Търново, град Павликени и град Свищов, съобщи по-късно комисар Живко Коцев, директор на Областната дирекция МВР във Велико Търново.

"През периода 2002 – 2012 година Методиев има издадени общо 19 присъди. Девет от присъдите са за противозаконно отнемане на МПС, а останалите 10 присъди са за кражби от жилища на граждани и необитаеми къщи. Три от тях са били извършени в условията на опасен рецидив", заявява още Цветанов. По информация от сайта на МВР на 17 януари вътрешният министър е в Дъблин за участие в неформална среща на съвета "Правосъдие и вътрешен ред" и явно съобщава за акцията от там.

Според "Фокус" през октомври 2012 г. Методиев е задържан за кражба на два автомобила и един микробус. По думите на Цветанов е установено, че е извършил престъпленията три дни след като е бил освободен от затвора в Плевен, където е изтърпявал присъда "лишаване от свобода" за срок от две години за извършени взломни кражби при условията на опасен рецидив и кражба на автомобил.

"Наложена му е била – постоянна мярка задържане под стража, която впоследствие е била изменена в домашен арест. Мотивите са били – влошено здравословно състояние. Заключенията на медицинската експертиза са били, че е установено влошаване на здравословното състояние, което се изразява в напрежение, тревожност и регистрирани епилептични припадъци. Задържането му за продължителен период от време водело до нарушения на препоръчания режим – щадящ нервната система, достатъчен сън и периодичен ЕКГ – контрол", се посочва в експертизата, цитирана от вътрешния министър пред "Фокус".

На 10 януари тази година Окръжния съд във Велико Търново определя мярката на Методиев "домашен арест" и той е освободен.

"За времето от 14 януари до 17 януари 2013 г. на територията на област Велико Търново са били извършени следните противозаконни отнемания на МПС и опити за такива: Противозаконно отнемане на леки автомобили Фолксваген Голф, Сеат Толедо, Опел Вектра, Субару и други. На 17 януари към 6 часа сутринта във Велико Търново е проникнато през незатворена врата на жилище и е извършена кражба от портмоне на сто лева, дебитна карта и мобилен телефон. При огледите на откритите МПС са намерени и иззети дактилоскопски следи, които категорично съвпадат с тези на Методиев", обяснява още Цветанов.

Методиев е задържан от транспортна полиция във влака от град Левски за град Русе. "Телефонът, отнет през нощта, е бил открит у задържания. Задържаният е признал за извършени от него общо 11 престъпления на територията на ОД МВР Велико Търново за трите дни, в които е бил на свобода", разказва още вътрешният министър.

Изявлението пред агенция "Фокус" завършва с призив: "Благодаря на служителите на МВР и искам да се обърна с огромна болка и молба към представителите на съдебната система: Нека всички да обединим усилията си и да запазим достойнството на честните и трудолюбиви български граждани. Да положим усилия, водени от върховенството на закона – подобни лица да бъдат там, където име мястото, за да не се увеличава броят на жертвите на престъпността и липсата на справедливост в една демократична държава".

Странното име на акцията напомня на операция на МВР отпреди година, която беше озаглавена Р.А.Л.И.Ц.А. Тогава официалната позиция беше, че зад абревиатурата стои: "Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А – анархия". Неофициално се заговори, че заглавието е препратка към името на съдия Ралица Манолова, която освободи Валентин Янев - Вальо Бореца от групата на "Наглите" под домашен арест.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн