Пропускане към основното съдържание

От 1 юли мобилните услуги може да поевтинеят с до 30%

КРС чака решението на ЕК

Очаква се цените на мобилните услуги на дребно да се понижат с между 15 и 30% от 1 юли
Очаква се цените на мобилните услуги на дребно (тези, които достигат до крайния потребител) да се понижат с между 15 и 30% от 1 юли. От тази дата вероятно ще влезе решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), според което цените на мобилните услуги на едро ще се понижат два пъти, а това ще рефлектира и на стойностите на цените на дребно.



Това обясни председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков пред Investor.bg.

Той коментира, че решението за намалението на цените на мобилните услуги в момента се ратифицира от Европейската комисия, която ще трябва да даде съгласието си дали тези стойности, наричани още "цени за терминиране в мобилна мрежа", да бъдат намалени двойно от 1 юли. С предвижданото намаление КРС цели цените в България да се изравнят със стандарта на живот в България, а и да паднат значително под средните за Европа.

Председателят на КРС обясни, че има пряко взаимодействие между цените на едро и дребно, но това, че тези на едро ще паднат два пъти не означава, че и тези на дребно ще намалеят два пъти. По негови думи и предварителни изчисления на комисията, вероятно двойното намаление на стойностите на едро ще се отрази с 15 до 30% на цените на дребно. Процентът е "плаващ", защото всеки мобилен оператор има различни тарифи и предлага различни пакети от услуги.

"Тепърва трябва да бъдат направени още подробни анализи и прогнози, но при всички положения потребителите у нас ще усетят разлика, а това е наистина добра новина за тях", коментира Божков.

Преди дни стана ясно, че регулаторната комисия е въвела намаление на цените на мобилните услуги от 1 януари.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн