Пропускане към основното съдържание

Борисов уволни просветния министър Игнатов

Премиерът Борисов уволни просветния министър Сергей Игнатов.

Премиерът Борисов уволни просветния министър Сергей Игнатов.

Това стана само няколко часа, след като Борисов и финансовият министър Дянков се срещнаха с учени във връзка със скандалите във фонд Научни Изследвания.




Игнатов е депозирал молбата си за напускане на поста и тя е била приета от министър-председателя, става ясно от съобщението.Във връзка с извършената от Главния инспекторат на Министерския съветпроверка във Фонд „Научни изследвания" и свързаните с нея констатации и препоръки за подобряване на работата на фонда, премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на министъра на образованието, съобщи пресцентърът на МС.

Веднага след тазсутрешната среща при премиера вицето Дянков заяви, че министър Игнатов търпи критики. Още тогава, особено като стана ясно, че Игнатов не е бил поканен на срещата, най-вероятно се е коментирало и уволнението му.

В доклада от проверката на ФНИ има над 60 препоръки и тревожни констатации като неправомерно назначаване на хора. Има и конкретни препоръки за провеждане на конкурсите, посочи Дянков, без да детайлизира гафовете, открити във фонда.

През всичките тези месеци, в които вървеше сканадлът с конкурса на ФНИ, на който бяха раздадени милиони на съмнителни научни проекти, Игнатов твърдеше, че всичко е в рамките на закона и защитаваше ръководството на фонда.

Паралелно с това вървяха и дискусиите около промените в закона за предучилищното и училищно образование, които голяма част от родители, експрети и педагози не приеха, като се стигна и до протести.

Египтологът е осмият министър, уволнен от Борисов в мандата на ГЕРБ. Преди него по различни причини си тръгнаха трима здравни министри, транспортният Александър Цветков, първият ни дипломат Румяна Желева, Трайчо Трайков и министърът без портфейл Божидар Димитров.

Ако се опрем на опита на премиера Борисов с уволненията на министри, най-вероятно той ще назначи някой от заместниците на Игнатов за нов просветен министър.

„Замовете", от които може да се избира, са двама.

Милена Дамянова, която осъществява координацията на дейностите, свързани с държавната политика в системата на предучилищното възпитание и подготовка и училищното образование; организацията и контрола на образователния процес и социалния диалог.

Петя Евтимова пък отговаря за младежките политики, международната дейност и структурните фондове.

Изборът не е предизвестен, защото Макар Дамянова да е обвързана с ключовия закон за училищното образование, Евтимова отговаря за европроектите, които бяха обявени за приоритет номер едно на министерството.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн