Пропускане към основното съдържание

Бойко Борисов: Метрото е най-добрият европейски проект за тази година!

Бойко Борисов: Метрото е най-добрият европейски проект за тази година!
Метрото е най-добрият европейски проект за тази година, заяви премиерът Бойко Борисов на представянето на нова схема за финансиране по Оперативна програма "Конкурентоспособност" – Програма "Енергийна ефективност и зелена икономика".


Днес следобед Борисов и председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой ще открият новоизградения участък от софийското метро.

Трасето е с обща дължина 2.25 км и включва 2 метростанции - "Младост" 3 и "Цариградско шосе". На "Цариградско шосе" е изграден и буферен паркинг с 1300 паркоместа.

За шофьорите, които се възползват от метрото, първите два часа паркингът ще е безплатен, а след това по 50 стотинки на час. Зоната ще може да се използва и за свободен достъп - срещу 1 лев на час.

"Ще имаме възможността две отсечки от метрото, с най-големия буферен паркинг, да ги открием с Ромпой. Най-екологичен транспорт, най-бърз, най-чист. Хората, които идват от провинцията, спират, оставят си автомобила, не замърсяват града, не харчат за бензин, взимат си билетчета – от "Люлин", "Обеля", след два месеца - цяла София. Това е енергийна ефективност, екология", радва се Борисов и благодари на сегашния и предишния кмет на столицата.

По време на форума Борисов заяви, че нашата икономика е пет пъти по-енергоемка.

"Надали има държава, която си е позволила такова разхищение на пари, каквото България", отбеляза Борисов и припомни проектите "Цанков камък" и АЕЦ "Белене".

"За милиарди говорим как се харчат, изчезват, а като седнем и говорим за ремонти на паметниците - 300 000 лева се чудим откъде да съберем", посочи премиерът.

По отношение на енергийната ефективност Борисов заяви за жилищните сгради, които са обновени, че с 55 - 60 % на месец "падат цифричките за ток и парно". А в същото време кварталите ставали по-красиви.

"Залагам много на завистта на българите към съседа. Всеки съсед ще иска да си направи и той такъв блок", обясни Борисов.

Той беше категоричен, че трябва да се показват все повече слайдове на санирани сгради, защото е станало ясно, че съседите завиждат и веднага и те предприемат подобни действия.

"Казваме на българския бизнес – вземете 600 милиона и си оправете сградите, предприятията. Ако не ги вземете, няма как да кажете, че държавата е виновна. Ако тази програма работи добре, ще работим за нея. Най-евтината енергия е спестената енергия. И сега, и в следващите 20 години ще има да изнасяме ток", отсече Борисов.Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн