Пропускане към основното съдържание

В село Правище плашат с нова "Катуница"

село Правище роми
„Ако дойдат пак роми, няма да оставим нещата, ще се повтори Катуница. Не може нелегални хора, без да им знаеш имената, да ги пуснеш да живеят в населено място”. Това каза пред Dnes.bg Атанас, който е пряк свидетел на събитията в пловдивското село Правище, където снощи при сбиване беше убит 45-годишният Илия.


Загиналият и брат му се опитали да потушат боя между местни младежи и ромски работници, които били временно настанени в сградата на старото училище в селото.

12 души са задържани в ареста след мелето. Местните твърдят, че ромите били нелегални работници и се закачали с девойките от селото.

„В центъра са искали с 12-13-годишни момичета да се закачат, казвали са, че ще набият гаджетата им и ще ги изнасилят”, разказа очевидецът на инцидента.

Младежи от селото решили да защитят момичетата и започнали да замерят стъклата на бившето училището с камъни. Там били настанени двайсетте души от ромски произход.

За да потушат скандала, на помощ се пристигнали братята Илия и Тодор, които живеят в съседство. Двамата били на гости на родителите си за празниците и влезли в училището, за да се опитат да успокоят местните жители и работниците. Вместо разбиране, единият намира смъртта си, а другият бере душа в болница. Убитият оставя жена и две деца.

„За какво му беше да ходи, 45 години съм го гледала, от кило и половина го гледам, нямам думи….”, промълви през сълзи майката на убития – Мария.

От полицията съобщиха, че младежите са употребили алкохол, преди да нападнат ромите. Предполага се, че и ромите са били пияни.

„Този инцидент отново изкара на преден план проблема с напрежението между българи и роми, но в случая това са сезонни работници, които нямат нищо общо с местните хора.”, заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

Полицията установява точния извършител на убийството. Разпитани са и младежите, участвали в масовото меле.

От МВР ще изискат списък на всички роми, които са наети за сезонна работа през лятото и ще засилят полицейските патрули в малките населени места.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн