Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ: БСП обикаля като просяк да лъска имидж

Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред
Опозицията се опитва да отклони вниманието на обществото и да подмени дневния ред. Това са казва в декларация на ГЕРБ по повод новата пленарна сесия на НС. В началото на днешното заседание политическите партии представиха приоритетите си.


„С гласовете на парламентарното мнозинство кабинетът на премиера Бойко Борисов преодоля успешно вече три вота на недоверие. По своята същност всички те бяха абсолютно безпочвени и целяха единствено подмяна на дневния ред на обществото“, твърдят управляващите.

Според тях е станал ясен задкулисният замисъл на БСП - „единствено лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация".

"Днес обаче всички вече сме свидетели, че вие, колеги в ляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа? За всички е очевидно, че в резултат на вашите вътрешни лидерски скандали, принципите на вашата партия бяха пожертвани.

Положителното в случая според нас обаче е това, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП. Вероятно вече всички партии разбраха, че вие колеги от БСП, никога не сте искали да строите АЕЦ "Белене", заявиха още от ГЕРБ.

Сред приоритети на ПГ на ГЕРБ през новата сесия е продължаването на усилията за запазване на постигнатата
финансова стабилност на фона на световната финансово-икономическа криза, както и повишаването на конкурентоспособността на българската икономика.

„Нямаме притесненията да останем сами нито в парламента, нито сред своите политически опоненти, когато защитаваме национална кауза“, отвърна червеният депутат Ангел Найденов в отговор на декларацията на ГЕРБ.

По думите му Коалиция за България ще бъде непримирима и активна опозиция, следваща потребностите и очакванията на хората и предлагаща реалистични и разумни решения.

Сред целите и задачите на червените на челно място заемат усилията за предизвикване и провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ "Белене" и гарантиране бъдещето на ядрената енергетика.

Найденов отправи критики към действията на кабинета по отношение на сектора за сигурност.

„Свръх концентрацията в ръцете на един човек, но не на президента, министър-председателя или председателя на НС, а на ресорния вицепремиер и министър на вътрешните работи, е не просто неприемливо, а е опасно“, предупреди той.

Следващият вот на недоверие към кабинета може да бъде заради готвените промени в т.нар. закон за Сребърния фонд и финансовата стабилност. За това предупреди от парламентарната трибуна от името на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Може да сте сигурни, че по тази тема няма да тичаме да събираме подписи“, увери той управляващите от ГЕРБ.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов предупреди, че ако няма мерки и ако споделяме необосновани надежди за външна подкрепа, ще дочакаме изборите в тежки икономически условия.

„На фона на влошаващата се икономическа ситуация у нас и в еврозоната парламентът и правителството да фокусират вниманието си върху стимулиране на икономиката и оживяване на заетостта на основата на вътрешни фактори“, препоръча той.

Според него това означава облекчаване на данъчните, законодателните, организационните условия за малкия, средния бизнес и самонаетите лица.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн