Пропускане към основното съдържание

Барозу призова да се увеличи помощта за Гърция

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова да се направи всичко възможно, за да бъде избегнат фалит на Гърция, предаде Франс прес.


С други думи председателят на Еврокомисията приканва да се увеличи помощта за страната при необходимост.

"Ние мислим, че ако гръцките ни приятели свършат своя дял от работата, ние трябва да ги подкрепим, тъй като би било много трудно не само за Гърция, но и за еврозоната, ако възникне съществен проблем, проблем с фалит в Гърция", заяви Барозу, отговаряйки на въпрос на медиите за необходимостта другите европейски страни да увеличат помощта в подкрепа на Атина.

Еврокомисията ще държи твърдо тази линия, отсече Барозу след срещата си с белгийския премиер Елио ди Рупо.

Според шефа на Еврокомисията разговори за евентуален фалит на гръцката икономика се водят от хора, които "не разбират за какво говорят", тъй като един неин фалит ще бъде силен удар за целия европейски валутен съюз.

"Затова ние ще направим всичко, за да осигурим по най-добър начин оставането на Гърция в еврозоната. Разбира се, при условие че гърците ни сътрудничат", подчерта Барозу.

По-рано днес външният министър на Германия Гидо Вестервеле, който пристигна в Брюксел за участие в среща с колегите си от ЕС, заяви, че според Берлин няма смисъл механично да се увеличава финансовата помощ за Гърция, ако няма конкретни резултати от от реформите.

"Няма никакъв смисъл всяка седмица да се повдига въпросът за нови траншове. Дълговата криза не може да бъде преодоляна, като се създават предпоставки за нови дългове", отбеляза Вестервеле.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн