Пропускане към основното съдържание

Маргарита Попова: Има намеци за корупция при помилванията

Няма категоризация на престъпления, за които може или не може да се помилва, обяви вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според нея, за да бъдат публикувани имената на помилваните от предшественика й Ангел Марин, трябва да има промяна на нормативната база. Тя е "за" подобна промяна.

На въпрос бизнес ли е помилването, Попова отговори, че има основание за намеци за корупция. „Защото хората не знаят какво точно представлява помилването и как е правено, затова прозрачността ще даде възможност за по-малко такива намеци”.

Скандалът с помилваните от вицепрезидента Ангел Марин избухна преди дни, след като бяха разкрити данни, че по време на своя мандат е помилвал 533 осъдени престъпници.

В интервю вчера Маргарита Попова съобщи, че не e открила указ на президента Първанов за официалното упълномощаване на вицепрезидента Ангел Марин с правомощия по помилване и даване на българско гражданство. Липсата на подобен документ на практика означава, че всички издадени от него укази за периода 23 януари 2007 - 22 януари 2012 г. са противоконституционни.

Според нея дебатът по тази тема създава излишен хаос, тъй като нямало как да се върне времето назад.

Ако някой реши, че има извършени нарушения може да се обърне към Конституционния съд. "Дори и КС да се произнесе по това, то ще действа само занапред”, подчерта вицепрезидентът Попова.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн