Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев: Аз съм сто процента убеден, че Германия ще ни отведе към една по-силна Европа

България подкрепя идеята Германия да поеме водещата роля в Европа, както и идеята за по-твърд курс към икономии в европейски мащаб.


Това казва президентът Росен Плевнелиев пред "Файненшъл таймс - Дойчланд", предаде БНР.
"Аз съм сто процента убеден, че Германия ще ни отведе към една по-силна Европа", казва още президентът. Според него вижданията на канцлера Ангела Меркел за стабилност трябва да се превърнат в най-висок приоритет за цяла Европа. При това икономиите не трябва да възпрепятстват растежа. Това означава, че обществените средства трябва да се използват за инвестиции, а не за други цели.
"Бъдещото поколение също трябва да може да финансира своите приоритети... Меркел може да разчита на държавите-членки на ЕС от Източна Европа. В Южна Европа много политици и граждани намират изискванията за икономии за твърде тежки", казва Плевнелиев и подчертава: "От времето на Конрад Аденауер Германия има исторически ангажимент към европейското единство".
Плевнелиев смята, че България може да послужи за пример на обхванатата от криза Гърция. Той мисли, че е възможно радикално намаляване на задълженията на тази страна. "Преди десет години общата задлъжнялост на България бе достигнала 100 процента от БВП, днес задълженията на страната са 16% от БВП", припомня Плевнелиев. В края на 90-те години на миналия век общата задлъжнялост на Гърция също е била малко над 100 процента от БВП, но днес вече е достигнала 170% от брутния й вътрешен продукт, казва още държавният глава на България.
"Файненшъл таймс - Дойчланд" пояснява, че БВП на глава от населението в Гърция е почти два и половина пъти по-висок в сравнение със съседната й България, която влезе в ЕС през 2007 г. Двете държави са сравними като население - България - 7,5 млн., Гърция - 11 млн. "В нашата страна драматично бързо и много беше приватизирано. В Гърция трябва в кратък срок да бъдат съкратени 100 000 работни места. У нас не само, че бяха съкратени 100 000 работни места в строителния бранш, но също така и 15 000 в обществения сектор", заявява още Росен Плевнелиев.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн