Пропускане към основното съдържание

Икономическият растеж и заетост, основна тема на срещата на Европейския съвет

Икономическият растеж и заетостта ще бъдат в центъра на разговорите на лидерите от Европейския съюз на срещата на Европейския съвет днес. Те ще подпишат изменения договор за европейския механизъм за стабилност и трябва да се споразумеят за фискалния пакт.


Предвижда се по време на заседанието в момент, когато икономическата ситуация се влошава, а дълговата криза се задълбочава, да бъдат обсъдени теми, посветени на увеличаване на растежа и създаване на работни места най-вече за младите европейци.

"Искам този път да се фокусираме върху незабавно действие в области като младежката безработица, единния пазар и малките и средните предприятия", заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой в поканата си към европейските лидери за срещата.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози пък подготвиха документ, наречен "Пътища за излизане от кризата: засилване на растежа сега!", в който отбелязват, че Европейският съвет трябва да изпрати силни сигнали за създаване на растеж и работни места.

Според тях това може да стане, като усилията се насочат към шест приоритета – безработица, развитие на инструменти за финансирането на компании, по-добро използване на еврофондовете, засилване на регулациите на финансовите пазари, модернизиране на публичната администрация и подобрение на достъпа до трети пазари. Документът беше разпространен от френското и германското правителство в хода на подготовката на днешната среща на върха.

По време на извънредното заседание на Европейския съвет, на което ще присъства и българският премие Бойко Борисов, трябва да бъде подписан измененият договор за европейския механизъм за стабилност. Лидерите на ЕС трябва да обсъдят и новия договор за стабилност, координация и управление, или т.нар. фискален пакт.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн