Пропускане към основното съдържание

Ваньо Танов: Оказван е натиск над прокуратурата!

Прекратяването на делото, което трябваше да изясни кой е изнесъл СРС-та, говори за оказван натиск над прокуратурата. Това заяви шефът на Митниците Ваньо Танов пред bTV, който обаче не се ангажира с мнение кой точно е оказвал натиска.


Прокуратурата спря разследването за изтичането на скандалните записи от СРС-та заради това, че не е открит пряк извършител. Стана ясно, че подслушваният е Ваньо Танов, а разпространените разговори бяха с бившия му заместник Антоний Странджев, министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов.

„Аз успях в рамките на тази една година за себе си да си изясня случая. Нормално е, когато има сигнал срещу дадено лице за злоупотреба или нередност, да бъде извършена проверка. В случая с моето подслушване сигналът е бил, че уволнени служители са написали, че се събират някакви пари от митничарите и се носят нагоре.

Добре, подслушвали са ме. Видяли са, че информацията не се оправдава. Дотук нещата са наред. Но не разбирам защо са продължили с подслушванията като дори намесиха членове на семейството ми”, каза Танов.

Той уточни, че визира случая със сина му, при който е бил направен опит да се постави в апартамента му наркотик, а в колата му цигари, така че да се изкара, че той е контрабандист. Танов обаче е получил информация за планирания саботаж и навреме успял да го предотврати.

„Това не мога да простя. Дори и аз да го простя, моят син не може да го прости“, добави шефът на Митниците.

На въпрос кой е изнесъл записите, Ваньо Танов отговори: „Аз за себе си имам обяснение, не искам обаче да го споделям, защото по никакъв начин не мога да го докажа. Но не са тези хора, които са на ниското ниво. Защото самото изнасяне на информация, системата е такава, че всяко едно мероприятие, което се провежда, всеки един материал, който се изготвя, то остава следа на много места“.

Митничар №1 е категоричен, че е чист пред съвестта си и няма какво да крие.

„Аз съм 2 години и половина в София и извън митницата нямам среща с никой. Среща с бизнеса никога не провеждам на 4 очи – винаги има свидетели. Така че няма как да се срамувам от действията си”, категоричен бе той.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн