Пропускане към основното съдържание

Всеки ще си получи заслуженото, закани се Борисов

"До няколко дни очаквам да бъдат повдигнати обвинения срещу Кирил Рашков заради започналата преди 10 дни данъчна проверка срещу него и още 20 души от неговата фамилия", обяви премиерът Бойко Борисов след след съвместна среща между него, президента Георги Първанов и шефа на пловдивската полиция в сградата на МВР Пловдив.

Министър-председателят припомни, че Агенция Митници преди година е спряла инсталацията за производство на алкохол на ромската фамилия.

"Моля за търпение още няколко дни и всеки ще си получи заслуженото", категоричен бе Борисов.

Той отново повтори оценката си за работата на полицията по време на размириците. По думите на Борисов не може да има горящи къщи и да се каже, че всичко е наред.

Ръководителите на операцията в Катуница обаче са обяснили на премиера, че ако е имало сблъсък между жандармерията и тези, които са правели палежите, е нямало да мине без жертви.

В отговор на въпрос какво би направил, ако бе на мястото на главния секретар на МВР Калин Георгиев, Борисов обяви: "Щях да заградя навреме квартала и нямаше да допусна да запалят къщите".

Още по темата

Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Полицията изпусна ситуацията в Катуница!
"Държахме да дадем ясен знак, че институциите са единни, за да не допуснем нарастване на етническото напрежение", обяви от своя страна след края на срещата президентът Георги Първанов.

Според държавния глава в Катуница етническо напрежение няма, а проблемът е персонален с фамилията на Рашков.

"Тези протести обаче носят етнически елемент и звучат доста крайно и това не може да не ни безпокои", отчете Първанов.

По думите му държавата е в състояние да защити интереса на гражданите и в никакъв случай не бива да се допуска елемент на саморазправа.

Президентът коментира още, че ще има политици, които ще се опитат да яхнат вълнàта от напрежение и медиите са тези, които трябва да ги респектират, защото само двамата с Борисов не са достатъчни да направят това.

"Най-лошото е да се етнизира тази предизборна кампания. Ако допуснем това, нищо добро не ни очаква", допълни Първанов.

Новината от срещата е създаденият в Пловдив кризисен щаб за недопускане на ексцесии в кварталите с етническо население.

Щабът ще действа при пълна координация между отделните институции, набелязани са и мероприятия за недопускане на протести и ексцесии в кварталите Столипиново и Аджисан махала, коментира изпълняващият длъжността кмет на града Александър Долев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн