Пропускане към основното съдържание

Пъшкà, охкà, но го оставиха в ареста

Районният съд в Асеновград остави в ареста Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Пред съда Кирил Рашков поиска по-лека мярка с мотивите, че не се чувства добре и е много болен.

"Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам", каза той и продължи: "Болен съм, 75% инвалид, не съм извършил тези престъпления".

Цар Киро обяви, че хората, които са се оплакали, че са заплашвани от него със смърт, всъщност са заплашвали него самия.

Рашков изтъкна, че Веселин Христев – човекът, отгледал убития 19-годишен Ангел, на няколко пъти са нахлували в дома му с други хора от селото, за да го сплашват.

Според прокурора по делото Калоян Димитров вълнàта от обществено недоволство в страната е породена от усещането за безнаказаност от страна на Кирил Рашков.

По думите му доказателствата към момента сочат, че 19-годишният Ангел от Катуница е прегазен от приближени до Цар Киро.

Рашков е обвинен в отправяне на 2 закани за убийство към Веселин Христев и майката на Ангел – Иванка Петрова. Има и видеозапис на охранителна камера в деня на убийството на момчето, на който се вижда как Цар Киро попречва с автомобила си пътя на жалбоподателите пред техния дом в Катуница, допълни прокурорът.

Записът е без звук, но според показанията на потърпевшите Кирил Рашков се обърнал към Веселин и казал: "Ще убия теб, ще убия и приятелката ти", след което замахнал към кръста си и хванал нож, закачен на колана.

Прокурорът изнесе още подробности – в 12,27 часа миналия петък Иванка Петрова подала сигнал на телефон 112, че е заплашена от Цар Киро със смърт. Минута по-късно отново на тел. 112 постъпва и обаждане от самия Кирил Рашков, който твърди, че е бил заплашен от Веселин Христев и Иванка Петрова.

Според показанията на Ивайло Димитров – началник на личната охрана на Кирил Рашков, Цар Киро е споделил след инцидента с прегазения младеж, че иска да замине за Сърбия, защото там се чувства по-сигурен и в безопасност. Според адвоката на Рашков обаче Цар Киро не е искал да се укрива в друга държава.

"За момента може да се направи предположение, че обвиняемият е тартор на престъпленията и автор на заплахите", заяви съдията по делото по време на гледането на мярката. По думите й тя не налага най-тежката мярка за неотклонение заради общественото недоволство, тъй като в противен случай ролята на съда би се обезсмислила.

Според магистратите има реална опасност Рашков да се укрие и да извърши друго престъпление, както и да окаже натиск върху свидетели.

Съдия Мария Пейчева изрази мнение, че до момента всички данни сочат, че обвиняемият не зачита правните норми в страната.

Мярката за неотклонение може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. В случай на обжалване заседанието ще бъде на 4 октомври.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн