Пропускане към основното съдържание

Погребват днес Ангел от Катуница

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница.

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.


Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн