Пропускане към основното съдържание

127 задържани след размириците в Катуница

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев.

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашва журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление.”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Нова напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което се припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с присадено сърце, за чиято операция жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн