Пропускане към основното съдържание

Първанов надскочи Борисов

Кристалина Георгиева (55%), Георги Първанов (49%) и Меглена Кунева (43%) са политиците, към които има най-високо обществено доверие.
Премиерът Бойко Борисов заема четвъртото място сред най-харесваните политици, одобрението за него е 41%.
Това показва изследване на социологическа агенция "Медиана", представено от Кольо Колев. Анкетата е проведена в периода 23-27 юли.
На въпрос "Ако парламентарните избори бяха днес, за кого бихте гласували?", 25,7% от анкетираните са отговорили ГЕРБ, а 20% – БСП, ДПС би получила 6,6%.
За Синята коалиция биха гласували 5,6 на сто и по думите на социолога, тя вече възвръща политическото си здраве.
"Атака" продължава да се "топи" в прегръдките на управляващите и подкрепата й е 2,2 на сто, отчита Колев.
Според него фактът, че проучването се е провело по време на дебатите по третия вот на недоверие, е оказал влияние върху резултатите.
"Най-вероятно президентските избори ще се решат на балотаж", допълни социологът.
Кольо Колев открои трима основни играчи на президентския вот – независимия кандидат Меглена Кунева, номинирания от левицата Ивайло Калфин, както и "енигматичния", по думите на социолога, кандидат на ГЕРБ.
"При тази конфигурация почти без съмнение ще има втори тур", прогнозира той.
Според данните по 38 на сто от анкетираните биха гласували за Меглена Кунева и за кандидат на ГЕРБ, а Калфин е подкрепян от 31%.
По 10 процента биха дали гласа си за синия кандидат Румен Христов и за лидера на "Атака" Волен Сидеров, а 5 на сто - за кандидата на РЗС Атанас Семов.
Социологът уточни, че на този въпрос един човек е можел да посочи повече от един кандидат, както и че все още не може да се прави прогноза между кои кандидати ще бъде балотажът.
9 на сто от избирателите признават, че биха продали гласа си за 100 лева, а 15% биха го отстъпили при 300 лева.
Кольо Колев отбеляза, че в действителност делът на хората, които са готови да търгуват с гласа си, е по-голям и прeдупреди, че има сериозна опасност от деформация на демократичната процедура.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн