Пропускане към основното съдържание

Надявам се "Лукойл" да не тръгне на война с държавата!

„Преди една година сме приели закон, той влиза в сила и всички трябва да го изпълнят. Какво повече да коментирам в тази ситуация – има закон – отнет е лицензът“, коментира премиерът Бойко Борисов казуса "Лукойл".
„Оттам нататък пък има закони, които позволяват да се обжалва. Така че рафинерията има право да си обжалва, ние имаме право да си изпълняваме закона по начина, по който митниците са го приложили”, продължи Борисов.
Тук вицепремиерът Дянков обясни, че преди 15 месеца, при приемането на Закона за акцизите и данъчните складове, той е бил атакуван в съда от асоциацията, в която членува „Лукойл“, а не директно от компанията. Върховният административен съд обаче е отсъдил в полза на Агенция „Митници“.
Борисов коментира и въпроса за приятелството му с шефа на „Лукойл“ Валентин Златев с познатата теза, че откакто е премиер, няма приятели.
„Приятелството си е едно. Там където започва държавата, законът и принципът, си е съвсем друго. Законът е над всички, държавата е най-големият приоритет. И когато преди месец и половина Дянков и Танов дойдоха при мен, даже след това поканихме и Трайков, аз им казах – каквото за всички, това и за тях”, каза Борисов.

Още по темата

Премиерът обяви, че до този момент от компанията не са предлагали график за инсталиране на измервателните уреди, заради които им беше отнет лицензът, и се зачуди защо след като е приложен законът в цялата му строгост и точност, се налага да прави коментари „сякаш в България някой има свещени крави”.
Той повтори, че не иска спекулации по темата и очаква коректно поведение от „Лукойл“, защото например градският транспорт в София има задължения към компанията.
„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата, истински ги съветвам”, натърти Борисов.
На въпрос дали ситуацията с „Лукойл” е прилагане на закона, или е някаква битка, Борисов каза:
„Прилагане на закона и аз се учудвам как г-н Костов и Мартин Димитров, преди да искат да ни свалят, на другия ден казват, че подкрепят правителството. Защо това не е направено толкова много години да се поставят тези датчици. Как е работила не само тази рафинерия, ами и бензиностанциите в България, как са продавани горивата цели влакови композиции години наред... Вместо Станишев да си поръси главата с пепел за пропуснатите ползи за държавата толкова много години, сега, когато прилагаме закона, започва пак с неговите театралничества”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн