Пропускане към основното съдържание

Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков

Ако един самолет не излети заради липсата на гориво, за това виновникът ще бъде „Лукойл Авиейшън” – компанията, която трябва да доставя керосин на летищата. Това заяви  пред bTV министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той успокои, че за момента такава хипотеза не съществува.

По думите му в цялата криза отговорност трябва да се търси от хора, свързани с корпорации, а не с правителството.  „Може би тези, които сключиха договора или не успяха да наложат спазването на закона”, добави той.

"Правителството е тук, за да съблюдава спазването на правилата. Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно, за да е сигурно, че има керосин от държавния резерв.

На практика помагаме на "Лукойл авиейшън". Тя е отделна компания, те имат изключителен договор с всички летища. Така че летищата имат пълно основание да си търсят правата от тях", подчерта Трайков и добави, че днес работната група има среща, за да обсъди ситуацията с горивата.

Той отбеляза, че в кабинета няма разногласия по въпроса и той не чувства личен дискомфорт. За спазването на закона отговарят митниците, които се отчитат пред финансовия министър, а той от своя страна пред премиера. Всички останали министри са ангажирани със своите ресори да наблюдават развитието на нещата, обясни той.

„Представяте си ли премиерът да каже нещо и някой министър да не се съгласи. Всеки има ресор, с който да се справя. Разнобой няма. Правителството трябва да покрие цялото общество и всеки от нас трябва да взима съответните решения. Когато някой от състава на кабинета вземе решение, ние имаме за задача да направим така, че това решение да се приеме”, заяви икономист номер едно.

Повод за коментара стана информацията от в. „Труд“, че МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

Според Трайков при наличието на пазарна икономика в страната не би следвало отсъствието на един доставчик да се отрази на целия пазар.

Министърът коментира, че именно това е тестът, споменат от премиера, дали се спазва законът и дали пазарът в България е свободен.

„И аз, наистина, мечтая за времето, когато новина ще бъде, ако някой не е спазил закона, а не ако някой е принуден да спази закона“, коментира още Трайков.

Аз почти нямам минуси, каза той в отговор на въпрос дали играе карти и дали няма да бъде бушон в отношенията между премиера Бойко Борисов и шефа на “Лукойл” Валентин Златев.

Още по темата

По темата с иска на „Атомстройекспорт” заради проекта „Белене“ Трайков обясни, че на среща миналата седмица въпросът е бил поставен.

 „Смятам, че ни разбраха много добре. Те имат срок през тази седмица да кажат как смятат да продължават. В случая е по-добре двете страни да си получат сумите, вместо да се вадят милиони за юридически хонорари”, категоричен е министърът.
По думите му и руската страна е наясно, че това не е конструктивният начин нещо да се случи. „Ако няма арбитражни искове, проектът ще върви по-гладко, отколкото, ако има. Ние сме готови да защитим интересите си по един или друг начин”, отсече Трайков. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн