Пропускане към основното съдържание

Спецекип погва продажните магистрати, Връщат откуп от €157 000

Преглед на печата за днес

Преглед на печата за днес
„Труд"

Спецекип погва продажните магистрати

Главният прокурор Сотир Цацаров пуска спецекип от обвинители и агенти на ДАНС по следите на продажни магистрати. Това съобщи самият той в интервю за "Труд".


Всички проверки и разследвания по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, са възложени на ново самостоятелно специализирано звено, обяви Цацаров.

Трима представители на държавното обвинение и служители от отдел "Противодействие на корупцията в съдебната система" на агенцията по сигурността поемат делата срещу хората с тоги, които са погазили закона. Спецекипът е базиран извън Съдебната палата от октомври и е подчинен само на главния и на софийския градски прокурор. Към него след Нова година ще се присъединят и трима следователи.

Сред първите "клиенти" на новото спецзвено ще са бившият съдия Петър Сантиров - обвинен, че е посредничил за 20 000 евро рушвет, бившата шефката на Административния съд във Варна Анелия Цветкова - поискала 90 000 лв., за да реши 4 търговски дела, следователят Боян Боянов - откраднал имот, като задигнал нотариалния акт при огледа на трупа на собственика, бившият прокурор по САПАРД Стойчо Ненков - възпрепятствал правосъдието, и др.

"Не крия, че гледам на спецзвеното като на модел, който следва да докаже своята ефективност", коментира обвинител №1.

„Стандарт"

Връщат откуп от €157 000

Фондация ще връща откуп от 157 000 евро. Сумата беше преведена на "Утре за всеки" от бившия президент на футболния клуб "Литекс" Ангел Бончев през 2008 г. С парите той откупи свободата на съпругата си Камелия, която стана жертва на групата за отвличания "Наглите".

След няколко дела и обжалвания Върховният касационен съд реши, че фондацията, която се бори срещу рака на гърдата, трябва да върне хилядите, "дарени" от Бончев. Мотивът на магистратите е, че средствата са дадени под натиск, а не по собствено желание на бившия футболен шеф. "Утре за всеки" е осъдена да плати и над 15 000 лева държавни такси по делото, както и над 6000 лева адвокатско възнаграждение.

Преди съпругата си Камелия, която по ирония почина точно от рак на гърдата, самият Бончев също стана жертва на отвличане.

„24 часа"

Кения готова да прави строителен бизнес с България

Български строителни компании биха могли да развиват добър бизнес в Кения.

Това заяви за "24 часа" адвокатът Ивайло Дерменджиев - почетен консул на африканската страна у нас.

Строителството в Кения бележи бум от години насам и световната криза изобщо не му се е отразила. Тази страна е една от най-проспериращите на Черния континент и непрекъснато привлича чуждестранни инвестиции, изтъква Дерменджиев.

Така например от българската компания за производство на дограма "Вайспрофил" проявяват интерес да инвестират в свой завод в Кения. Фирмата вече е сторила същото в друга африканска държава - Мозамбик.

Според Дерменджиев не би трябвало да е пречка фактът, че в момента България и Кения нямат дипломатически отношения. Мисията ни в Найроби бе закрита преди години. Кения пък никога не е имала посолство у нас.

България е сред първите държави, установили връзки с Кения още с обявяването на нейната независимост през 1963 г. Тази година се навършиха 50 г. от установяването на отношенията между двете страни.

„Монитор"

Студенти работят за 2 лв. на час

Студентите, които учат и работят, са се увеличили двойно, а надницата им е между 2 и 4 лева на час. Това показват данни на Агенцията по заетостта (АЗ). Половината от наетите кандидат-висшисти се трудят на граждански договор, като месечното им възнаграждение варира между 400 и 600 лева. Най-често студентите се наемат в сферата на услугите, търговията, информационните технологии и ресторантьорството. От АЗ отчитат, че 1000 студенти са започнали работа през тази година, което е двойно в сравнение с 2011 г.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн