Пропускане към основното съдържание

Общ фронт срещу ГЕРБ - австрийска фирма брои паралелно резултатите

Преглед на печата на 30 април 2013

"Опасността от фалшификации на изборите роди общ фронт срещу ГЕРБ", информира водещото заглавие на "Сега". Партиите от опозицията се разбраха за паралелно преброяване на резултатите от вота на 12 май. Съмненията, че ГЕРБ може да подменят вота, родиха уникална коалиция от опозиционни партии. БСП, ДСБ, "Атака", ДПС и "Движение България на гражданите" потвърдиха за изданието информацията, разпространена от "Медиапул", че ще наемат австрийска фирма, която ще брои паралелно резултатите от изборите. Австрийците ще броят успоредно с "Информационно обслужване". Опозиционните партии смятат да покрият страната със свои застъпници, като всяка партия ще отговаря за конкретен регион.


Така участниците в опозиционната коалиция ще имат поглед върху резултатите още преди да бъдат оповестени от ЦИК и бързо могат да установят дали има манипулации. Предизборните скандали, които си спретна до вчера задружната ГЕРБ-ерска дружина, не са първите такива, припомня "Труд".

Началото на подобни войни бе дадено с картата с черепите - 1990 г., които показваха къде са били лагерите с политзатворници след 9 септември 1944 г. През 1996 г., нелегално се разпространяваше касета с твърденията на дилъра Павел Тренев за това какво е направил с получените от Централната кооперативна банка 6 млн. долара. Които пък бяха на руския бизнесмен Майкъл Чорни. Последва "Бръмбаргейт" - 2000 г., преди изборите през 2009 г. се разигра не филм, а цял сериал от скандали. Неуморимият лидер на РЗС Яне Янев громеше корупцията. Ходеше в ДАНС, размахваше папки - и така нищо ново - предизборно време или както обобщава заглавието: "Знам кого подслуша миналия път".

Пред "Труд" Петър Паунов, кмет на Кюстендил, изразява позицията си, че купувачите на гласове хвърлят парите си на вятъра. "Българите сме бедствие, по-голямо от скакалците!", твърди г-н Паунов.

Лютви Местан е убеден, че: "ДПС с цялата си сила се връща в управлението на страната". Това заяви лидерът на движението пред жителите на Главиница, обл. Силистра. "България има нужда от ново, демократично и стабилно правителство. Правителство, което ще се подкрепя от няколко партии в следващия парламент, но от партии с ясен политически профил. Въпрос на чест е да бъдем заедно и единни, да отворим вратите и да кажем на напусналите, че мястото им е при нас."

"Държавните фирми ще държат в една банка до 25% от парите си", съобщава "Сега". Изборът на банка при ползването на финансови услуги ще се прави на базата на минимум 5 получени оферти. Правилата за класиране на банките ще са общи и задължителни за всички държавни дружества. Данните за спазване на правилата за концентрация на средствата ще се обявяват публично на всеки три месеца. Това предвиждат промени в
правилника за упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие.

"Цигарите скачат с 80 ст.", информира "Стандарт". Забраната на тънките папироси ще повиши търсенето им на черния пазар, прогнозират от Industry Watch. Поскъпването от 15-18% се дължи на ангажиментите на България към ЕС относно размера на акциза върху тютюневите изделия. През следващите 4 години цената на кутия цигари ще скочи с между 69 и 80 стотинки. Пазарът в България ще бъде силно засегнат от новите задължителни увеличения на акцизите за тютюневите изделия.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн