Пропускане към основното съдържание

Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене

Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.
Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.


"Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване”, заяви премиерът пред Дарик. Той припомни как депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път Закона за конфискацията и той падна.

”Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Затова се надявам да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", допълни Борисов.

През последните седмици темата с отмяната на пълната забрана за тютюнопушене излезе на преден план. Тази седмица парламентарната здравна комисия отхвърли идеята за либерализация на режима на двама независими народни представители, но подобно предложение беше внесено и в икономическата комисия. Предстои то да да се разгледа.

Днешното изявление на Борисов силно противоречи на изказването му от преди седмица в студиото на bTV. Тогава той се изказа в полза на либерализацията и обясни, че е за да се пуши след 22.00 часа в заведенията.

Тогава Борисов беше категоричен, че депутатите трябва сами да решат. През следващите дни мнението на премиера започна да се променя и той се изказа в полза на забраната, но пак повтори, че депутатите трябва да решат.

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов. „Много хора го мразят, но той се справя много добре”, категоричен бе премиерът.

Борисов за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната й цена.

Управляващата партия има и категорична позиция по повод предстоящия на 27 януари догодина референдум по въпроса: „Ние ще гласуваме „за", защото там няма такова уточнение за нова ядрена централа".

"Имаме прекрасна, сигурна и, дай Боже, още дълги години да работи ядрена централа в „Козлодуй". Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме Пети и Шести реактор, хилядници, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде Седми реактор на мястото на Първи, Втори, Трети и Четвърти, които са спрени, в последствие Осми. Това е политиката на ГЕРБ", уточни Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн