Пропускане към основното съдържание

Пътната обстановка в страната днес

Пътната обстановка в страната днес
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от ситуационния център на Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са преобладаващо мокри, на места заснежени, заледени, почистени и обработени.


Има затворени пътища от паднали дървета и десетки села без ток в Смолянско заради снеговалежа. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян-Турян, Чепеларе и високите села на община Мадан.

Заради авария десетки селища са без ток в общините Мадан, Златоград, Неделино и Чепеларе. По данни на електропреносното дружество към 06.00 часа без ток са маданските села Буково, Галище, почти всички населени места в община Неделино, Върли дол, Шадиица, град Неделино. Без ток са и Малево и Орехово в община Чепеларе. Без електричество са и Мадан, и град Неделино.

156 коли на фирмите, ангажирани с почистването на София, работят в момента. Почистват се приоритетно улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт, стръмни и опасни места в града. В районите Панчарево и Витоша избутват снежни маси от пътните платна, а в останалаите райони полагат соли против заледяване. Градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

Намалена видимост поради мъгла до 150 метра има в районите на Слънчев бряг – Обзор; ОП Гривица.

На AМ „Тракия” и АМ „Марица” пътната настилка е мокра. На АМ „Люлин” настилката е мокра, на места заснежена. Мокра е и АМ „Хемус”. На територията на ОПУ-Шумен от км. 369+000 до км. 373+ разделителна ивица / се извършва демонтаж и монтаж на СПО.

Забранява се движението на МПС по северното платно на АМ"Хемус" от км 360+600 до км 384+000. Обходен маршрут - път ІІІ-208 до пътно кръстовище с път ІІІ-207 и път ІІІ-208 при с. Ветрино и оттам по път І-2 до Каспичан.

Затворени за МПС са проходите „Златишки“, „Върбишки“, „Троянски”. В района на „Твърдишки” е забранено движението на МПС над 10 тона.

„Дюлински” е затворен за товарни МПС. Обходен маршрут: път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг”;„Айтоски”- затворен за товарни над 20 т.;

През „Вратник” е забранено движението на МПС над 10 т. /гр. В. Търново-гр. Сливен/. В срок до 31.03.2013 г. е забранено движението на МПС над 10 тона през прохода „Шипка”. През „Петрохан” е забранено движението на МПС над 10 т.;

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн