Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев: "Зад всяка една дума в закона има морал и държавност отвъд правилата"

Президентът Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев заяви, че никога не се е опасявал от импийчмънт, защото не е нарушавал Конституцията и винаги ще я защитава, ако усети, че с различни хватки се застрашават правилата.


"Зад всяка една дума в закона има морал и държавност отвъд правилата", коментира той пред Дарик.

За импийчмънт на държавния глава се заговори, след като той бламира клетвата на Венета Марковска за КС заради сигнал от прокуратурата и нарушената й репутация. Преди дни и вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че с това си решение Плевнелиев е нарушил Конституцията и отказването на Марковска го е спасило от процедура по импийчмънт.

"Трябва да разкрием атентата не заради външни фактори, а заради българските граждани. Институциите трябва да бъдат на висотата на предизвикателствата на 21 век", заяви президентът Росен Плевнелиев.

По-рано днес Цветанов заяви, че извършителите на терористичния атентат на летище Сарафово са били трима.четирима.

По темата за вдигане на забраната за тютюнопушене на обществени места, Плевнелиев заяви, че се опасява от тръгването назад. Според него е недопустимо да се поставя знак за равенство между фондове и пари и човешкото здраве.

По думите му лутането напред-назад създава по-голям проблем за бизнеса, отколкото въведената забрана. Президентът се обяви твърдо против отпадането на забраната и оцени позицията на здравния министър Десислава Атанасова, която също подчерта, че ходът е нелогичен.

Той допълни, че не е проблем да наложи вето на закона, ако парламентът гласува да се върне тютюнопушенето на публични места, но подчерта, че не плаши с това, а по-скоро иска убедителни аргументи.

Росен Плевнелиев оцени последните 20 години на България с думите "постигнахме немалко, макар че се движехме по лакатушещ път. Можем и повече".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн