Пропускане към основното съдържание

Президентът обеща да се погрижи за привилегиите на военните

Президентът обеща да се погрижи за привилегиите на военните
Президентът Росен Плевнелиев обеща да направи всичко възможно привилегиите на военнослужещите при пенсиониране да бъдат запазени и вбъдеще, независимо кой е министърът. На днешния разрширен съвет по отбрана той изрази загриженост, че много млади офицери, сержанти и войници по собствено желание напускат армията.


"В качеството ми на върховен главнокомандващ ще направя всичко необходимо за в бъдеще независимо кой е министър, да се запази компенсацията от 20 заплати, които получават военните при пенсиониране", заяви държавният глава. По думите му голяма част от военните напускат, защото се притесняват , че вбъдеще размерът на обезщетението ще бъде намален.

Според Плевнелиев тези допълнителни плащания не са привилегия, защото по време на служба войниците са лишени от много права и свободи. "Всеки човек, минал през армията, ни е важен. Защото той е получил специално обучение, има висок морал и защото той е можещ и знаещ и обществото трябва да се погрижи за него", допълни държавният глава.

Плевнелиев съобщи, че за два месеца и половина - от 1 октомври до 15 декември, стотици военнослужещи са подали рапорти за напускане, като две трети от тях са офицери. "Когато по собствено желание напускат армията подготвени, обучени в престижни академии и колежи, и с езикова подготовка и боен опит в международни мисии млади офицери – очевидно има проблем и ние сме длъжни да го адресираме и да го решаваме", каза той. "Причините са комплексни и са трупани през годините на прехода", допълни държавният глава.

Министърът на отбраната Аню Ангелов обясни напусканията с преструктурирането на армията и допълни, че броят на напусналите по лични причини и на пенсионираните през периода, за който говори Плевнелиев, е 651, а през миналата година е само с 10 души по-малък.

Съпоставими са и данните за напусналите армията - по около 1500 души през двете години, каза министърът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн