Пропускане към основното съдържание

Министър Игнатов: Образованието трябва да стане по-прагматично

Министър Игнатов: Образованието трябва да стане по-прагматично
В образованието не бива да се правят резки движения и затова трябва да се местят само отделни елементи между класовете, за да отидат, където им е мястото. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Сергей Игнатов. Той даде пример с обявената информация, че изучаването на Питагоровата теорема се предвижда да бъде преместено в учебника по математика за 6 клас от този за девети.


По мнението на Игнатов децата трябва да бъдат отдалечени от сухата теория, а тя да бъде изтеглена в горните класове, така че образованието да стане по-прагматично. "Знаенето трябва да се превърне в можене, в инструмент за вземане на решения", коментира министърът. Той посочи, че идеята учениците да изпълняват и проекти е пример за това. Чрез тях се предвижда те да стигнат сами до някакво знание – с помощта на учител или родител, също включени в проекта. Такива знания остават в съзнанието за по-дълго, посочи Игнатов. Пример за такъв проект е да се прочете книга, която после да бъде представена пред класа. Според министъра проектите ще дадат представа на учителите и родителите за интересите на децата, които да бъдат открити по-навреме.

Въпреки критиките към шестобалната система на оценяване засега не се обмисля нейното премахване, обясни още министърът. Той посочи, че това може да стане едва след като оценяването стане многокомпонентно.

Тетрадките с фолкпевици, изобразени върху кориците, са синдром на лошо планиране. Те може да се купуват масово, но това са еднократни ползи, коментира министърът. С писмо до директорите на училища е разпоредено при срещи с родителите да се обясни, че такива тетрадки не са добре дошли в българското училище. Според него в такива казуси трябва да се действа с метода на убеждението, защото няма наредба, която да забранява подобни неща. По думите му в скоро време върху кориците ще преобладават образите на Ботев, Левски и Паисий.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн