Пропускане към основното съдържание

Тайните на колективното пазаруване

Тайните на колективното пазаруване
Груповото пазаруване, известно също така и като колективно пазаруване, оферира продукти и услуги на намалени цени, при условие, че определен брой купувачи закупят стоката. Началото на груповото пазаруване започва в древен Китай.


В наши дни колективното пазаруване търпи сериозно развитие и заема сериозен дял от онлайн пазаруването на базата на уебсайтове предлагащи групово пазаруване.

Основния принцип на действие на тези сайтове е предлагането на „сделка на деня“. Сделката на деня е оферта за групово пазаруване, на определена стока или услуга на ниска цена, при условие, че определен брой купувачи са съгласни да закупят стоката. В последствие този вид електронна търговия еволюира до предлагането на разнородни стоки и услуги на промоционални цени.

При всички случаи купувачът трябва да разпечата ваучер за закупената стока или услуга, който да покаже пред съответния търговец, осигурил я. Основния принцип за набирането на стоки и услуги е чрез договаряне с местни търговци на определени отстъпки от цената, като в замяна те получават обещание за много купувачи за кратък период от време.

Този вид организация на електронните продажби носи и своите рискове. Понякога търговецът, предложил изгодната сделка не е способен да осигури необходимото качество на клиента. Това се случва при некоректни търговци, търсещи бърза печалба или при лошо планиране на продажбите.

Изгода от колективното пазаруване имат всички - добрите търговци умеят и знаят как да се възползват от положението - осигуряват си добри продажби и безплатна реклама, клиента винаги се радва на по-добри цени, избира местоположението на стоката или услугата предварително.

В заключение можем да обобщим, че този вид онлайн търговия все още е в период на развитие в България и в бъдеще ще сме очевидци на нови идеи и предложения за неговото развитие.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн