Пропускане към основното съдържание

Наши роми на социален туризъм в Лондон

Българско ромско семейство със седем деца получи дом в Лондон само три седмици след пристигането си на Албиона.
Българско ромско семейство със седем деца получи дом в Лондон само три седмици след пристигането си на Албиона.


41-годишният Руси Георгиев и 34-годишната му половинка Мариана Събева напуснали родината заради безработицата и искали да се възползват от щедрата социална система в Англия, тръби от първа страница с огромни снимки таблоидът „Сън“.

Българските роми пристигнали в страната законно с европейски паспорти. Те си устроили импровизиран лагер пред Уестминстърското абатство и спяли пред вратите на катедралата.

„Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат. Властите им предложили билети да се върнат обратно в България, но те поискали да останат. В България не могат да получат такива помощи. Сега още и още хора ще направят същото“, коментира пред таблоида наш сънародник, който е пожелал анонимност.

В крайна сметка местните власти прибрали ромите от улицата и в момента семейството живее в къща на разноски на данъкоплатците, докато се разглежда молбата им за убежище.

Възмущението на редакцията на всекидневника е избухнало с играта на думи в заглавието „Алчни българи“. На пръв поглед думата „българи“ (bulgarians) е объркана с bulgars, но всъщност става въпрос за словесен каламбур - от burglar (крадец – б. р.).

Фоторепортерът на „Сън“ се натъкнал на фамилията, разположена пред вратите на катедралата сред мръсни пелени и похапващи сандвичи от „Макдоналдс“.

Ник Соамс, депутат от торите, определи ситуацията като „недопустима“. Един от лидерите на Алианса на данъкоплатците - Матю Синклер е на същото мнение.

„Министрите трябва да гарантират, че Великобритания не е лесна мишена за социален туризъм. Даването на убежище не е предвидено за някой, който търси лесен живот на разноски на данъкоплатците", заяви Синклер.

Форумът под публикацията буквално беше взривен от гневни коментари.

„Цял живот плащам данъци, за да хрантутя мързеливи чужденци. Спирам да плащам“, споделя възмутен британец.

Друг читател пък недоумява как англичаните чакат с години за жилище, а в същото време социалните помагат толкова бързо на чужденци.

Повечето коментари обаче хвърлят вината не върху нашите роми, а върху правителството, което позволява подобни случаи в сърцето на английската столица.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн