Пропускане към основното съдържание

Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!

Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!
Премиерът Бойко Борисов изпрати спешно министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в парламента, за да проследи развитието на сагата със Закона за горите.


"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!", отсече министър-председателят.

Той изрично декларира, че съгласието трябва да се постигне с екоорганизациите, а не с опозиционните партии, които също бяха против приемането на въпросния закон.

"Те нямат нищо общо“, категоричен бе Борисов, който отново не се съгласи с твърденията, че в Закона за горите има лобистки текстове.

Както е известно, част от екоорганизациите и опозиционните сили твърдят, че промените в закона облагодетелстват определени корпоративни интереси.

"А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка", ядоса се премиерът по време на заседанието на МС и изпрати Мирослав Найденов към парламента с призив:

"Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!"

Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца и предизвикаха мащабни неколкодневни протести.

Заради острата обществена реакция президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху целия закон, което миналата седмица беше подкрепено с "въздържал се" от парламентарната комисия по земеделие.

Премиерът Бойко Борисов пък се закани, че няма да „пусне“ закона, докато не се постигне пълен консенсус по спорните текстове.

Все още обаче не е постигнато съгласие между еколози, граждани и представители на инвеститорите в ски туризма по въпроса за променянето на предназначението на горските терени при строителство на нови ски съоръжения.

Ветото на президента в момента се обсъжда в пленарна зала.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн