Пропускане към основното съдържание

Европейците се съмняват, че Гърция ще се задържи в еврозоната

Европейците се съмняват, че Гърция ще се задържи в еврозоната
Гражданите на четирите най-големи икономики в еврозоната (Франция, Германия, Испания и Италия) се съмняват в способността на Гърция да остане в единното валутно пространство, но са привързани към идеята за единна валута, сочат резултатите от допитване на института Ифоп-Фидюсиал, публикувано във вестниците "Журнал дю диманш", "Кориере дела сера", "А Бе Се" и "Билд ам зонтаг".


За голяма част от жителите на тези страни парите, отпуснати като заем на Гърция, са изгубени пари, защото Атина няма да може никога да ги върне. На подобно мнение са 85 процента от французите, 84 процента от германците, 72 процента от испанците и 65 процента от италианците.

Жителите на четирите големи икономики са песимисти и относно проблемите на еврозоната, идващи от хипотезата, че гръцкият дълг няма да бъде погасен. 84 процента от французите, 76 процента от германците, 90 процента от испанците и 88 процента от италианците смятат, че трудностите ще нараснат опасно много.

Малцина са онези, които са убедени, че Атина ще успее да намали дълга и дефицита си благодарение на ЕС и на собствените си усилия. Във Франция в това са убедени 39 процента, в Германия- 27 процента, а в Испания - 44 процента. Само в Италия процентът е по-висок /56/.

В случай на провал на гръцките усилия мнозина са за изключване на Гърция от еврозоната /Германия - 78 процента, Франция 65 процента, Испания - 51 процента, Италия - 49 процента/.

Въпреки това, мнението на германците и на французите е смекчено до известна степен по въпроса за гръцкото изключване. Вподобно допитване от ноември 2011 г. 81 процента от германцитеи 73 процента от французите искаха Гърция да бъде извадена от еврозоната.

Що се касае до собствените им страни, повечето от анкетираните не искат завръщане към националните валути. В допитването са участвали в периода 18-21 юни 1001 французи, 1003 германци, 976 испанци и 967 италианци.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн