Пропускане към основното съдържание

Софиянци без топла вода? Абсурд, зарече се Фандъкова

Софиянци без топла вода? Абсурд, зарече се Фандъкова
Абсурд е столичани да останат без топла вода, заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод заплахата на "Булгаргаз", че ще спре доставаката на газ за "Топлофикация-София", ако не преведе дължимите суми.


По този повод Фандъкова вчера е провела среща с директорите на двете компании и е бил договорен погасителен план. До 10 юли ще бъдат преведени на "Булгаргаз" около 30 милиона лева и по думите на столичния кмет "това успокоило господин Гогов".

"Не мога да допусна периодично, когато "Булгаргаз" има определени проблеми, да се притискат точно жителите на най-големия град", възмути се Фандъкова.

"Факт е, че "Топлофикация" погасява вече периодично старите си задължения, погасява и текущите, но също така не отричам, че има сериозни задължения. Но, пак ще кажа, не може най-големият потребител на газ от всички топлофикации в страната да плаща същата цена, каквато всички останали. В края на краищата ние нямаме никакъв избор по отношение на цената", добави столичният кмет.

Тя посочи, че общинското дружество вече е успяло да погаси част от старите си задължения към "Булгаргаз".

По думите й за 2011 година били редуцирани задълженията съгласно стария погасителен план от 85 милиона на 44 милиона лева.

Според Фандъкова независимо от тежкото състояние на "Топлофикация-София" тя ще продължи да изисква добро отношение към клиентите.

"Все още смятам, че това отношение не е на необходимото ниво и тук трябва да се работи още много. Трябва да се спазват законите. Трябва в сметките да се отразяват реалните задължения и това е нещо, което изисквам от директора на "Топлофикация". Разбира се, всички останали неща са трудни, необходими са инвестиции", коментира още тя.

Относно исканото увеличението на цената на студената вода, Фандъкова заяви, че "Софийска вода" се опитва да извива ръцете на общината.

"Не може всеки концесионер или всеки, който има отношение към софиянци, към обслужването, когато си реши да излиза и да определя някаква цена. Цената се определя от регулатора на база на ясни критерии, на заявена инвестиционна програма. Аз държа да се изпълнява тази програма, защото това означава инвестиции във водопроводна мрежа и най-вече канализация. Има договор, той трябва да се спазва. Ако това не е възможно от някоя страна, има вариант договорът да бъде прекратен. Не мога да допусна и не мога да приема този натиск", допълни кметът.

Според нея въпреки обтегнатите отношения с концесионера на дружеството няма да се наложи да се разваля договора с него.

"Софийска вода" настоява цената на ВиК-услугите в столицата да се повишат с 12%.Основният аргумент на мениджърите е свързан с необходимостта дружеството да изпълни инвестиционната си програма.

Това реално означава повишение с 20 стотинки на цената на кубичен метър вода, което ще доведе до повишение на сметките на средно домакинство от 1,50-1,60 лева на месец.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн