Пропускане към основното съдържание

Вариант 1 поти зрелостниците на втората матура

Вариант "1", от два изпитни варианта, беше изтеглен за вторите държавни зрелостни изпити по 13 предмета по избор на зрелостниците
Вариант "1", от два изпитни варианта, беше изтеглен за вторите държавни зрелостни изпити по 13 предмета по избор на зрелостниците, които започнаха точно в 8.00 ч. и продължават четири астрономически часа.


Днес в цялата страна ще има и държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване по математика в седми клас, без област Перник, тъй като във вторник вечер след 20.00 ч. имаше няколко вторични труса, два от които бяха с магнитуд около 3 по Рихтер, обяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

Тя добави, че това е наложило свикването на кризисния щаб в Перник от премиера Бойко Борисов в 23.00 ч. снощи на това заседание са присъствали министрите Сергей Игнатов и Лиляна Павлова.

Тогава е взето и решението за отмяна на държавните изпити и за националното външно оценяване в седми клас в Перник, отбеляза Дамянова.

По думите на Дамянова зрелостниците в Перник са около 1000, също около 1000 са и учениците в седми клас.

На 29 май учениците от 12-и клас от Перник ще се явят на вторите матури, но още се обсъжда изпитът по математика за седми клас дали е възможно да бъде в понеделник, на 28 май, заяви Милена Дамянова.

Тя бе категорична, че учениците от Перник на тези изпити ще решават други задачи и няма как да решават тези тестове, които се паднаха днес.

Иначе като цяло най-много зрелостници са заявили, че ще се явят на днешната матура по "География и икономика", по "Английски език", по "Философия" и по "Биология", отбеляза Милена Дамянова.

Тя уточни, че по предварителни данни общият брой на зрелостниците, които трябваше днес да се явят на матури днес по 13 предмета, е 67 980, но от тях има недопуснати кандитати, както и тези около 1000 зрелостници от Перник.

Националното външно оценяване по математика в седми клас започва от 10.00 ч.

За първи път през тази година матурите за 12-и клас и изпитите в седми клас са в едни и същи дни, за да се пести учебно време.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн