Пропускане към основното съдържание

До дни плащат парите на миньорите от "Горубсо"

Забавянето на заплатите на миньорите е заради лошото финансово икономическо състояние на дружеството, призна собственикът на "Горубсо-Мадан" Валентин Захариев.



Той увери, че на съвещание на ръководството на фирмата е намерено решение и заплатите ще бъдат изплатени до края на седмицата.

"Мениджмънтът беше сменен през февруари и когато видяхме, че дружеството излиза от кризата, започна протеста", каза Захариев пред bTV.

По думите му миньорите не са получавали заплати само за два месеца - декември и януари.

"Няма такава мистика, че заплатите не са платени за шест месеца", заяви той.

Протестиращите обаче твърдят, че задълженията към всеки един работник са по 1 000 – 1 500 лева.

Валентин Захариев им обясни, че за да стане дружеството му по-ефективно е била променена системата на заплащане, което пък свалило заплатите на работниците.

По думите му заплатите в дружеството са вдигани два пъти за шест години, а условията на живот и труд на миньорите били добри – живеели в ново общежитие, ползвали служебен транспорт.

Думите му обаче предизвикаха възмущение сред протестиращите работници в Мадан, които отново заявиха, че протестът им продължава.

"На който не му се работи ще бъде освободен", отвърна им Захариев и изрази увереност, че 95% от персонала на "Горубсо-Мадан" ще се върне на работа.

Миньорите обаче са категорични, че не искат повече да работят за него и настояват за намеса на правителството и за отнемане на концесията.

От днес миньорите не пускат децата си на училище, заради невъзможност да им дават джобни.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн