Пропускане към основното съдържание

Електоратът на ДПС – последният коз на Калфин

Сериозна разлика в избирателната активност за президентските избори и изборите за местна власт показват резултатите от област Кърджали и няколко общини в Северна България.



В Кърджали например за кмет са гласували 55,4% от имащите право на глас, а за държавен глава – едва 36,98.

Още по-фрапиращи са данните за останалите общини в областта. В Ардино разликата е почти двойна – 64,2% срещу 33,59%, а в Джебел е още по-смущаваща – 63,3% гласували за местна власт срещу 26,82% гласували за президент.

В Крумовград избирателната активност е 61% срещу 24,78, а в Момчилград – 52,1 срещу 29,16%. Подобна е ситуацията и в общините Кирково и Черноочене, сочи справка в резултатите на ЦИК.

В цялата област Кърджали Ивайло Калфин е предпочитан за президент спрямо опонента си на балотажа Росен Плевнелиев, но като цяло получава много по-малко гласове, отколкото взимат ДПС и БСП, взети заедно на изборите за местна власт.

Например само в град Кърджали Калфин има близо 10 000 гласа резерв само от гласоподаватели, повечето от които са пропуснали първия президентски тур. За кандидата за президент са гласували 12 285 души, а за листите за общински съветници на ДПС и БСП – общо 21 899.

Подобна е и ситуацията в няколко общини в областите Разград, Шумен и Търговище. Там също разликата между гласувалите за президент и местна власт е изключително голяма.

В община Венец, област Шумен, за кмет са гласували 71,7% от имащите право на глас, срещу едва 39,93% гласували за президент. В община Хитрино процентите са 70 срещу 43,35%, а в община Самуил, област Разград – 73 срещу 49,98%.

Както е известно, веднага след първия тур на президентските избори лидерът на ДПС Ахмед Доган даде указания на своите симпатизанти да подкрепят кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов.

"Не съм казал, че ДПС ще има решаваща роля на тези избори. Двойката Калфин и Стефан Данаилов е много атрактивна и не е необходимо да убеждаваме твърде много и съм уверен, че ще дадем своята дан за президент на страната", коментира в неделя Сокола.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн