Пропускане към основното съдържание

Втори рунд за "Дондуков" 2

Вторият рунд за определянето на бъдещия домакин на „Дондуков“ 2 започна още вчера в 20,00ч. българско време.



На първи тур кандидатите на ГЕРБ получиха 1 349 300 гласа, а опонентите им от БСП – 974 300 гласа.

В чужбина на първи тур гласуваха общо 50 499 българи, като първенци по активност са Турция (22 418 души), Испания (6752), Кипър (2071) и Германия (2040).

Веднага след края на изборния ден миналата неделя, основните политически сили се прегрупираха за предстоящия вот.

ДПС застана зад кандидат-президента на БСП Ивайло Калфин.

Меглена Кунева призова гражданите, подредили я трета в президентската надпревара, да избират по съвест.

Същото направиха от СДС, а ДСБ се обявиха срещу левицата и подкрепиха Росен Плевнелиев. Изненадващо РЗС също подкрепи кандидата на ГЕРБ.

Волен Сидеров поиска симпатизантите му да не гласуват и настоя за повторно преброяване на президентския вот.



След като ЦИК обяви окончателните резултати от първия тур се оказа, че над 7% от бюлетините са недействителни. Затова внимавайте с "X"-а.

Заради различните тълкувания в СИК кой знак е валиден и кой не, в петък Централната избирателна комисия разшири възможностите за отбелязване на вота.

В решението е отбелязано, че "дължината и дебелината на наклонените линии, с които се изписва знакът "Х" и не засягат друго квадратче в бюлетината, не се отразяват върху действителността на гласа".

Миналата неделя граждани не можаха да гласуват или заради това, че бяха в забранителните списъци, или поради големите опашки пред секционните комисии.

Избирателните списъци обаче не бяха актуализирани и така за президентската надпревара в страната ще гласуват 6 933 748 български граждани. Те ще могат да пуснат бюлетините си в 11 744 избирателни секции.

По време на вота е забранена предизборната агитация. Сигнали за агитация започнаха да валят още от вчера в деня за размисъл.

Забранен е още ловът и алкохолът, позволени са само при предварително договорени мероприятия.

Както на 23 октомври, паспортните служби ще работят и днес, за да могат всички граждани, чиито лични карти са с изтекъл срок, да гласуват срещу заявление за издаване на документ за самоличност. Удостоверенията, издадени от МВР, ще са валидни само за изборния ден.

Над 15 000 полицаи ще пазят реда по време на вота. В районите на произвеждане на изборния процес няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, употребили алкохол или носещи оръжие. Забранено е паркирането на автомобили в непосредствена близост до местата за гласуване.

Сигнали за нарушения на изборния процес може да подавате на izbor@mvr.bg или на денонощната телефонна линия в МВР 02 982 22 32.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн