Пропускане към основното съдържание

1927 мераклии за кметове, над 42 хил. – за общинари

1927 души искат да станат кметове на 264 общини у нас според статистиката на ЦИК. Средно по седем кандидати ще се борят за едно кметско място на община.


Най-много са претендентите за кметския стол в София (24) и Ямбол (19). Следват ги Варна, Пловдив и Добрич с по 16 кандидати. В Баните, Бяла и Чавдар те са само по двама.

Желаещите да станат общински съветници в цялата страна са 42 107 души. Сред тях има осем граждани на други страни от ЕС, които участват в надпреварата за Балчик, Бяла, Велико Търново, Пазарджик, София и Чипровци.

Най-голям е броят на участващите в тази надпревара във Варна – 1088, София с 1036 кандидати и Пловдив с 816.

В 2066 населени места ще се избират и кметове на кметства. За тези постове има 7894 кандидати.

Най-дълги ще са бюлетините в Пловдив и София. С трите бюлетини (в населените места с над 350 души ще са 4 – за избор на кмет на селото) ще се „борят“ 6 514 917 българи в общините с население над 350 души. Тези, които са поискали да гласуват по настоящ адрес на изборите, са 94 507 души.

248 граждани на ЕС, които живеят в България, ще пуснат своя вот за местна власт в урните. От тях 181 са от Великобритания, 18 – от Германия, седем – от Румъния, шестима – от Полша, петима – от Чехия, четирима – от Франция, по трима от Гърция и Естония, по двама от Австрия, Холандия и Испания и по един от Италия, Белгия, Литва, Финландия и Словакия.

Чрез жребий от всички общини с до 20 000 избиратели ЦИК определи община Бобошево за експериментално преброяване на гласовете за общински съветници и кметове.

Експериментът се състои в това, че вместо да се брои всяка една урна в секционните избирателни комисии, след края на изборния ден всички запечатани урни ще бъдат транспортирани до общинската преброителна комисия. Тя ще обяви резултатите за Бобошево.

Целта е да се намалят възможностите за купуване на гласове и манипулиране на изборния вот. Тестът трябва да провери може ли подобна преброителна комисия да бъде наложена като принцип на следващите избори, или ще си остане преброяването по секции.

След приключването на изборите на 23 октомври и на балотажа на 30 октомври ГД ГРАО ще извърши проверка за двойно гласуване.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн