Пропускане към основното съдържание

30 лева на ръка от партия. МВР ги хвана!

По 30 лева на ръка са раздавали от щаба на политическа партия "Лидер" в Пловдив. МВР са обискирали централата на партията след получен сигнал за купуване на гласове.


"От партията са се опитали да обяснят, че това са пари за застъпници, но са събрани достатъчно доказателства, които ги уличават в купуване на гласове", съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Образувано е досъдбено производство по случая срещу неизвестен извършител, а уличените в търговия с гласове ги очакват между 3 и 5 години затвор.

В същото време гласуването в една избирателна секция в Пловдив беше прекъснато за около час.

"Установено е, че липсват бюлетините за кмет на Общината, правим проверка къде са изчезнали", съобщи за Dnes.bg шефът на ОИК-Пловдив Илиян Иванов.

Абсурдната ситуация е в секцията в СОУ "Цар Симеон Велики" в район "Северен".

"Наша е вината. Сутринта сме извадили два пакета за общински съветници, вместо за кмет", обясни Петър Галаганов председател на 52 секция (СОУ "Цар Симеон Велики").

Членове на ОИК-Пловдив са проверили на място, защо е спряно гласуването. Тогава са били открити и липсващите бюлетини за кмет на общината.

Преди да хванат грешката 6 избиратели са гласували в секцията. От Общинската избирателна комисия са обявили, че вотът им за местните власти е невалиден. Признали са само пуснатите бюлетини за президент.

Гражданите са изчакали края на проверката на инспекторите, но не са били допуснати да гласуват отново за кмет на общината и общински съветници.

На днешните избори Пловдив държи два рекорда: по брой застъпници – 12 000 души и по дължина на бюлетината за общински съветници – цели 1 метър и 14 сантиметра.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн