Пропускане към основното съдържание

СГС оправда Цонев и по делото за подкуп

Бившият военен министър Николай Цонев
Бившият военен министър Николай Цонев, бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров бяха оправдани по делото за подкуп от 20 000 евро.


По данни на прокуратурата целта на тримата подсъдими била с парите да убедят следователя Петьо Петров, който работел по разследване срещу Цонев за ощетяване на държавата, да го потули.

Обвинението настояваше Цонев и Попов да получат по 7 години лишаване от свобода, а Сантиров – 6 години.

Софийският градски съд обаче оправда подсъдимите.

След като чу оправдателната присъда, Цонев заяви, че делото срещу него е било поръчка на изпълнителната власт, която е била осъществена от прокуратурата.

По думите му властта е имала желание да осъди някого от предишното правителство, а като организатор на акцията ексминистърът посочи вътрешния министър Цветан Цветанов.

Цонев не изключи да започне дела. Той обясни, че може да съди Петьо Петров, а след като това дело приключи на трета инстанция, да заведе дело и срещу прокуратурата. Той определи действията срещу него като репресия.

Присъдата на Софийски градски съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Мерките за неотклонение на Цонев, Сантиров и Попов бяха променени от „парична гаранция” в „подписка”, отпада и забраната им да напускат страната.

На 13 юни ВКС оправда Цонев по обвинението, че като министър на отбраната, упражняващ правата на едноличен собственик на държавно дружество "Терем", се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.

Дни преди това ексминистърът получи оправдателна присъда и по обвинение за длъжностни престъпления от преди 10 години, когато е оглавявал доставките за военните.

Тенчо Попов и Николай Цонев бяха арестувани при шумни спецакции, които оставиха съмнения за полицейско насилие и превишаване на правомощията. Кадри от ареста на ексвоенния министър предизвикаха вълна от недоволство, след като на записа на МВР се чува как прокурор Роман Василев нарича Цонев “абсолютен престъпник“.

При ареста на Тенчо Попов пък се заговори за полицейско насилие. Тогава премиерът Бойко Борисов призова за строги наказания на провинилите се полицаи, но до такива така и не се стигна.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн