Пропускане към основното съдържание

Имало политическо решение НС да гласува оставката на Нешева

Взето е политическо решение парламентът да гласува оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса Нели Нешева.


Това заяви пред журналисти вътрешният министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод подкрепата от различни здравни организации, която получи Нешева, след като реши да се оттегли след скандала с бонусите.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации защитиха управителя на НЗОК в оставка и заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на Нели Нешева. Тя се оттегли от поста по настояване на премиера Бойко Борисов, след като стана ясно, че е взела 12 хиляди лева бонус за миналата година.

Нешева тогава обясни атаката срещу нея с желанието й да се намалят цените на лекарствата, с което ще се засегнат големи финансови интереси.

Относно освобождаването на зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлов, министър Цветанов коментира:

"Снощи разговаряхме с премиера на тази тема и действително смятам, че това е правилно решение".

Павлова беше освободена днес от премиера Бойко Борисов, като решението му било "по собствено усмотрение".

Като зам.-министър Павлова отговаряше за лекарствената политика. Името й беше намесено в скандал с цените за лекарствата у нас, като след журналистическо разследване беше обвинена в лобизъм в полза на фармацевтичната компания "Софарма", на която тя е бивш служител.

Павлова се спрягаше като евентуален наследник на Нешева на поста управител на НЗОК.

Междувременно Нешева дари получения бонус от 12 156 лева на сдружение "Деца и юноши".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн