Пропускане към основното съдържание

Главният архитект: Климатиците по фасадите в София първо ще изчезнат от публичните, а после от частните сгради

След като публичните сгради - общински и държавни, си решат въпроса с климатиците по фасадите, можем да се обърнем към гражданите. Обратният ход - да тормозим първо гражданите, е абсолютно недопустимо. Това заяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

Първата общинска сграда, която ще реши проблема, е на направлението "Архитектура и градоустройство" към Столичната община. Оттам през април ще бъдат свалени всички климатици от сградата и събрани в една система, обясни Диков. Проектът е на стойност 240 хил. лева от собствено финансиране.

Следващата стъпка ще е да обърнем внимание на всички останали публични сгради, които трябва да махнат климатиците от фасадите си, продължи главният архитект.

До края на годината ще има план за частните жилищни домове. Нормативно Диков ще предложи през лятото промени в наредбите, които да позволят това да се случи. По думите му сега е рано да се дават конкретни мерки, които ще бъдат взети.

"Няма да тормозим гражданите, но ще предприемем действия, защото сигурно в Европа сме единствените с такъв проблем", обясни още той. След това посочи примери с европейска Турция и Щутгарт, където също нямало безразборно поставени климатици по фасадите. "Тук се създава много ориенталски вид на целия град", допълни Диков.

Проверки и глоби засега не се предвиждат и за остъклените балкони, както стана известно миналата седмица. Гаражните клетки пък ще бъдат въведени в регистър. В момента районните администрации в София събират информация за гаражите.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн