Пропускане към основното съдържание

Шефовете в БДЖ: Спрете стачката, инак 5000 на дръвника!

До 5000 могат да стигнат служителите, които трябва да бъдат съкратени в железниците, ако стачката продължи десетина дни.



Това стана ясно на пресконференция на ръководството на БДЖ.

Причините за тези опасения са, че от една страна кредиторите няма да търпят много дълго време, а след този период се очаква 20-30 % от клиентите на "Пътнически превози" да ползват алтернативен автобусен транспорт и да не се върнат обратно.

За всички служители пък стои опасността да останат без заплати следващия месец или да получат заплатите си частично, съобщи Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ”.

13 млн. лева месечно са заплатите в железниците. По думите му, ако те се разпределят между кредиторите, те ще бъдат много доволни.

Йордан Недев пък допълни, че до края на деня или най-късно в понеделник ръководството на БДЖ внася искова молба в съда за незаконност на стачката, която ще бъде предявена към стачкуващите.

"Ако съдът прецени, че стачката е незаконна, то имуществена отговорност ще се търси от стачкуващите", каза той.

Шефовете на железниците са категорични, че могат да преговарят със синдикатите, само ако и те посочат мерки за БДЖ, които да седнат да дискутират.

До момента нито един синдикален лидер не искал да преговаря, а се обръщали към тях само с претенции за помещенията, които трябва да освободят от сградата на БДЖ, заплащането на мобилните им телефони и подобни искания.

"Отпред са мерките, отзад е пропастта - компромис не може да бъде направен", коментира Владимиров.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн