Пропускане към основното съдържание

Нагло е да кажеш, че сега строиш България!

„Трябва да си много нагъл човек, за да кажеш, че строиш България”. Така кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин коментира мотото на ГЕРБ за предстоящите избори.

По думите му само хора, които отдавна не са били в страната, могат да обясняват, че „тези били строителите на България”.

„За да обясняваш, че държавата цъфти, трябва много да подценяваш тези срещу себе си”, добави евродепутатът.

Той предложи управляващите да обяснят какво строят на хората, които живеят в отдалечените райони в страната, на хората, които за две години са останали без работа, без достъп до здравеопазване и образование.

Евродепутатът напомни още, че от около 120 обекта, които управляващите от ГЕРБ са открили, едва 7 са стартирани и финансирани по тяхно време.

Според Калфин вместо управление на държавата сме свидетели на търсене на оправдания и бягство от отговорност.

По думите му преди две години нямаше да има толкова желаещи да гласуват за ГЕРБ, ако беше ясно, че ще се увеличат безработицата и инфлацията, ще фалират фирми, ще се закриват лечебни заведения, а инвеститори ще си тръгват от страната.

„На ГЕРБ трябва да се сложи спирачка. Държава не се управлява с арогантност, наглост, агресия и разделение на хората“, смята Калфин.

Още по темата

Според лидера на БСП Сергей Станишев от резултата на изборите тази есен зависи бъдещето на България. По думите му ще стане ясно дали ще се сложи спирачка на безобразията, които се вършат от ГЕРБ.

По тази причина Станишев изтъкна, че каузата на Ивайло Калфин не е само негова лична или на БСП, а е национална кауза.

„Най-голямото престъпление на правителството на Бойко Борисов е разбиването на държавността”, каза още лидерът на БСП.
По думите му с арогантното си поведение ГЕРБ затрива държавността, игнорират се, потискат се и се осмиват парламентът, съдебната и местната власт, както и всеки, който има различно от управляващите мнение. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн