Пропускане към основното съдържание

Гражданинът Петков до Уорлик

На базата на какви данни и факти разпространявате информация за разследване срещу мен, както и в коя държава се провежда такова разследване, защото българският главен прокурор Борис Велчев категорично заяви, че срещу мен на територията на България не се водят никакви разследващи действия, нито предварителни производства?

Това се чете в отворено писмо на червения депутат Румен Петков до посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"След като за 3 месеца американският посланик обиколи маса кръчми с красиви наши сънароднички, изяви се в телевизионни сериали, но не намери време да каже на българските граждани, че техният бивш вътрешен министър е разследван за такова престъпление на територията на тази държава, аз считам, че повече не може да бъде търпяно такова нахалство и такава наглост", отсече бившият вътрешен министър.

Петков обяви, че се обръща към дипломата в качеството си на "български гражданин и български народен представител" с въпроси, на които настоява да му се отговори "в най-кратък срок":

Какви са аргументите ви, за да отправяте подобни тежки обвинения и дали вашите аргументи се основават на фразата "говори се"?

Политика ли е на САЩ да подкрепят публични личности, които не желаят да декларират приходоизточниците си и това възможно ли е за американски политици?

Сред въпросите, на които Петков чака още отговор, е и какво е личното отношение на посланик Уорлик към наркотиците, употребявал ли е такива, в това число и т.нар. "мека дрога", както и дали е говорил пред български граждани за необходимостта България да легализира меката дрога.

Румен Петков посочи в Плевен, че същият текст, допълнен с още въпроси, ще бъде изпратен от него и до Държавния департамент на САЩ.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн