Пропускане към основното съдържание

Цветлин Йовчев: Не протест, а опит за погром!

"Полицаите си свършиха перфектно работата"

"Полицаите си свършиха перфектно работата"
Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание, не беше протест, а опит за погром. Нито една демократична държава не би одобрила това. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред bTV.


„Ще проверяваме всички записи от камерите, за да видим кой е мятал камъни по народните представители и по полицията", каза Йовчев.

„Полицаите си свършиха перфектно работата. Имаше много сериозни опити за насилие, но те запазиха присъствие на духа и успяха да овладеят ситуацията", похвали подчинените си Йовчев.

„Убеден съм, че не всички хора, които са били на този протест, са имали цел да предизвикат насилие. За да се стигне до насилие, мирно протестиращи бяха пресирани до кордона, стана така, че бяха наранени хора”, обясни Йовчев.

"За щастие нямаме сериозно пострадали хора. Имаше много провокации към полицията, на които мисля, че служителите реагираха по най-адекватния начин. Ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени”, подчерта министърът.
„Ако се продължи така, ще нарасне напрежението в обществото и всяко едно евтино заиграване с протестиращите е много рисково. Вчера видяхме, че сред протестиращите имаше такива, които не правят разлика кой се изправя пред тях – дали народен представител, дали журналист, дали обикновен гражданин”, посочи Йовчев.

По думите му опитът за извеждане на обсадените в парламента е бил и негово решение. „Те са български граждани и никой няма право да ограничава движението им”, аргументира се министърът.

„Според действащото законодателство полицейските служители имат право да използват по-строги мерки, при нарушение на полицейските разпоредби", посочи той.

Йовчев разкри, че има „своята теза” кой има изгода от окървавяване на протеста, но посочването му нямало да доведе до нищо добро. „Министърът трябва да говори когато има факти и доказателства”, заяви Йовчев.

Той избегна въпроса за евентуална оставка на правителството и каза, че мандатът зависи от народните представители . „Дотогава ще изпълняваме служебните си задължения. Имам ясна програма”, увери вътрешният министър.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн